UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тисячі палестинців вийшли на протест проти рішення Трампа по Єрусалиму

На знак протесту закрили школи та магазини.

Палестинці на Західному березі річки Йордан вийшли на протести проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, повідомляє AP.

В ніч на четвер палестинці, протестуючи проти рішення Вашингтона, вимкнули вогні на головній різдвяній ялинці в місті Віфлеєм. Також були закриті освітні установи і магазини.

Лідер Палестини Махмуд Аббас заявив про те, що таке рішення Трампа суперечить нормам міжнародного права.

"Оголошення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю порушує міжнародні резолюції та угоди, а також суперечить консенсусу, що існує у багатьох держав світу", - сказав Аббас.


Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. У середу, 6 грудня, американський президент доручив Державному департаменту почати роботу по перенесенню посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, а також перенести американське посольство до цього міста. У січні США та Ізраїль почали переговорний з цього питання.

Лідери арабських і низки інших держав світу розкритикували цю ініціативу Трампа.

Рішення президента Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю є символічним кроком і підкреслює той факт, що США виступають за мирний процес, вважає постпред США при ООН Ніккі Хейлі.