UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіллерсон заявив про готовність Вашингтона до переговорів із Пхеньяном про ядерне роззброєння КНДР

США готові почати переговори без попередніх умов.

США готові почати переговори з Північною Кореєю про згортання ядерної програми і роззброєння КНДР без попередніх умов, повідомив глава Державного департаменту Рекс Тіллерсон.

"Ми готові провести першу зустріч без попередніх умов. Просто зустрінемося і поговоримо про погоду, якщо ви хочете. І поговоримо про те, чи буде це квадратний або круглий стіл, якщо ви вже так хвилюєтеся", - заявив очільник американського зовнішньополітичного відомства на політичному форумі Атлантичної ради у Вашингтоні у вівторок, 12 грудня, передає AFP.

Тіллерсон підкреслив, що Вашингтон ніколи не змириться з наявністю ядерної зброї КНДР.

За словами держсекретаря, президент США Дональд Трамп має намір домогтися, щоб у Пхеньяна не було ядерної зброї, здатної досягти американського узбережжя.

Раніше в Держдепартаменті заявляли, що США готові почати прямі переговори з КНДР, якщо Пхеньян добровільно почне процес ядерного роззброєння.

Як повідомлялося, КНДР вранці 29 листопада за місцевим часом запустила балістичну ракету з околиць Пхеньяну.

За даними американської військової розвідки, за 50 хвилин ракета пролетіла близько 1000 км, перш ніж впасти в Японському морі.

У відповідь на запуск Пхеньяном чергової балістичної ракети збройні сили Південної Кореї провели ракетні навчання біля кордону з КНДР.

Президент США Дональд Трамп запевнив, що Вашингтоному буде вжито заходи у зв'язку з черговим запуском балістичної ракети КНДР.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що якщо США вступлять у війну з КНДР, то північнокорейський режим буде повністю знищений.

Детальніше про ядерну загрозу КНДР та її вплив на систему міжнародних відносин читайте в матеріалі Віктора Константинова "Корейська "корозія" режиму нерозповсюдження" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".