UA / RU
Підтримати ZN.ua

The Financial Times: ЄС та США готують потужні економічні санкції проти Росії

Вони стануть частиною великого пакета санкцій у разі нової агресії проти України.

Великобританія та ЄС за підтримки США готують санкції проти практично всіх нових газових проектів Росії у разі подальшої ескалації ситуації біля кордонів України.

Про це повідомляє The Financial Times із посиланням на власні джерела.

За інформацією джерел, ці обмеження "серйозно скоротять фінансування та передачу технологій" для нових газових проектів.

Санкції торкаються, зокрема й кількох зарубіжних компаній, а саме BP, Total і Shell, які "інвестують у російський газовий сектор".

РФ є одним із найбільших у світі виробників нафти та газу, але її енергетичний сектор "спирається на спільні підприємства з іноземними компаніями, а також на міжнародні технології та досвід", пише FT.

Читайте також: The New York Times повідомляє, коли у США голосуватимуть за санкції проти РФ

ЄС і США своїми санкціями хочуть завдати нищівного удару по ключовій галузі РФ.

Заплановані обмеження стануть частиною широкого пакету економічних санкцій "ступінь жорсткості яких коригуватиметься залежно від масштабу російського наступу на Україну", стверджують джерела FT. Також обговорюються санкції, які можуть торкнутися фінансового сектору та здатності російських банків працювати з доларами та іншою валютою.

У Єврокомісії заявили, що ЄС обговорює зокрема відключення Росії від платіжної системи SWIFT. У США повідомили, що нові санкції стосуватимуться оборонного комплексу, космосу, фінансового та технологічного сектору.

Напередодні прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що у разі вторгнення Росії в Україну санкції США позначаться на ділових та економічних інтересах президента Володимира Путіна.

Заплановані обмеження зашкодять усьому російському керівництву, уточнила вона.

Напередодні прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що у разі вторгнення Росії в Україну санкції США позначаться на ділових та економічних інтересах президента Володимира Путіна.

Заплановані обмеження зашкодять усьому російському керівництву, уточнила вона.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки не робили жодних винятків щодо санкцій проти Росії у разі її нападу на Україну. Про це після отримання Москвою відповідей США щодо гарантій безпеки заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Також повідомлялося, що для президента Росії Володимира Путіна "не страшні" санкції США, оскільки він зберігає всі свої гроші в банку "Росія" і не має рахунків, які можна було б заморозити за кордоном, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України читайте у статті Олександра Хари "Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїжджав до Києва".