UA / RU
Підтримати ZN.ua

Теракт в Афганістані: кількість жертв зросла до 33

Серед загиблих опинився і начальник місцевої поліції.

Кількість загиблих в результаті атаки озброєних терористів на поліцейський тренувальний центр в Афганістані зросла до 33 осіб, ще 160 отримали поранення, інформує BBC.

Міністерство внутрішніх справ Афганістану заявило про те, що в числі загиблих був і начальник місцевої поліції. А голова місцевого департаменту охорони здоров'я повідомив, що серед постраждалих є жінки, курсанти і поліцейські.

"Терорист-смертник підірвав автомобіль, начинений вибуховою речовиною біля навчального центру, що дозволило багатьом зловмисникам почати напад. Бойовики увійшли на його територію і вступили в сутички з силами безпеки", – сказала прес-секретар МВС країни.

Також повідомляється, під час нападу загинули не менше шести терористів, а сам напад тривав кілька годин.

Видання зазначає, що в місті Гардез у провінції Пактія, де стався теракт, знаходиться штаб-квартира національної поліції, прикордонної поліції та Афганської національної армії.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що в результаті атаки терориста-смертника і озброєних бойовиків на поліцейську дільницю в місті Гардез афганської провінції Пактія загинули 20 чоловік, поранення отримали 160 осіб. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування "Талібан".