UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таліби стратили відомого афганського співака

Фавад Андараб не підтримував «Талібан» і ісполняля народну музику.

Бойовики ісламістського угруповання «Талібан» вбили афганського співака Фавада Андарабі, передає Deutsche Welle.

Про загибель музиканта журналістам повідомили його родичі в суботу, 28 серпня. За їх словами, таліби вивели співака з дому і розстріляли.

«Жорстокість талібів триває. Сьогодні вони по-звірячому вбили фольклорного співака Фавада Андарабі, який просто доставляв радість цій долині і її жителям , - написав колишній міністр внутрішніх справ Афганістану Масуд Андарабі.

Фавад Андараб виконував народну музику, а також пісні власного авторства. У своїй творчості він декларував, що Афганстан не підкориться жорстокості «Талібану», зазначив ексміністр.

Таліби розправилися над співаком через кілька днів після того, як заборонили в Афганістані всю музику за винятком релігійних наспівів.

Читайте також: Таліби в Афганістані розстрілюють колишніх урядових військових і цивільних — ООН

15 серпня таліби увійшли до Кабула, і президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну. Перед цим протягом менш ніж двох тижнів «Талібан» узяв під контроль більшу частину провінцій Афганістану. 

Таліби заарештували експрезидента Афганістану Хаміда Карзая, який вів з ними переговори про перехідний уряд, заборонили музику, і заборонили жінкам працювати і навіть з'являтися на вулицях без бурки і без супроводу чоловіка.

Центром опору талібам знову стала провінція Панджшер на півночі країни. Керівництво взяли на себе віце-президент Афганістану Амрулла Салех і син легендарного командира моджахедів Ахмад Масуд.

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статтях Миколи Замікули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?»і «Перемога «Талібану» в Афганістані: хто програв насправді», а також у матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов» для читачів ZN.UA.