UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайвань звинуватив Китай в поширенні фейкових новин про ситуацію з COVID-19 на острові

Тайвань заявив про підрив довіри до уряду острова Китаєм.

Демократичний острів біля узбережжя Китаю - Тайвань, який був фактично взірцем успіху в боротьбі з пандемією COVID-19, звинуватив КНР в поширенні фейковий новин про ситуацію з вірусом на острові. Представник влади острова заявив, що саме тому вони не оприлюднюють і спростовують випадки помилкової інформації, яка циркулює в Інтернеті, передає Reuters.

Тайвань неодноразово попереджав, що Китай, який претендує на демократично керований острів як на власний, намагається використовувати "пізнавальну війну", щоб спробувати підірвати довіру до уряду і його відповідь на пандемію. Але ж Тайвань стикається все з великим сплеском захворюваності.

18 травня острів повідомив про 335 нові випадки хвороби, для Тайваню - це рекордний добовий показник. За даними Центрів з контролю за захворюваннями Тайваню, 155 з 158 випадків у столиці були пов'язані з «чайними будинками» острова.

Виступаючи перед журналістами, заступник міністра внутрішніх справ Чень Цун-йен заявив, що вони "чітко відчули" небезпеку, яку представляє китайська пропаганда і дезінформація проти Тайваню.

"Причиною того, що ми продовжуємо пояснювати зміст фальшивої інформації кожному, є привертання до неї уваги. Ми повинні негайно перехопити це і не допустити, щоб когнітивна війна впливала на суспільство Тайваню ", - додав він.

Чен перерахував приклади того, що, за його словами, фальшиві новини поширюються в Інтернеті, в тому числі про те, що президент Тайваню Цай Інг Вень був заражений, але цей факт приховували.

Читайте також: Загроза вторгнення Китаю на Тайвань серйозна і неминуча — The Guardian

Напередодні CNN передавав, що Тайвань зараз змушений вводити жорсткі карантинні обмеження на тлі найбільшої спалаху COVID-19 з початку пандемії.