UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайвань може стати власністю Італії

Штучний острів передасть державі заарештований мафіозі.

Заарештований у 2021 році Раффаель Імперіале, який є чи не найвідомішим злочинцем Італії, почав співпрацювати зі слідством, пише il Mattino. У рамках цього договору мафіозі вирішив передати країні контроль над придбаним ним штучним островом «Тайвань».

Цей острів розташований на архіпелазі навпроти Дубая. Саме там наркоторговець з мафіозного угрупування Каморра  провів багато років.  Острів, орієнтовна вартість якого складає 60 млн євро, має назву «Тайвань», і Імперіале має намір передати його владі Італії, так само, як він вже зробив із двома придбаними ним на чорному ринку за здобуті злочинним шляхом гроші картинами Ван Вога.

Читайте також: В музей повернули вилучені в італійської мафії картини Ван Гога

На співпрацю зі слідством Імперіале пішов для того, аби зменшити термін ув’язнення.  Прокуратура просить для нього покарання у вигляді 14 років та 10 місяців за ґратами. Мафіозі обвинувачується разом з двадцятьма іншими особами, зокрема перед судом постав партнер мафіозі Бруно Карбон, бухгалтер Коррадо Дженоез  такерівник відділу логістики, Даніель Урсіні 

Під час обшуків у Рафаеля Імперіале було знайдено «скриню зі скарбами» в біткойнах вартістю 1,8 мільйона євро.

Читайте також: Сотні злочинців італійської мафії «Ндрангета» опинилися за ґратами

Імперіале став одним із найбільших наркоторговців у світі, купуючи тонни наркотиків безпосередньо у колумбійських картелів. 

«У певний період, в 2020 році ми купували до 40 кілограмів золота на тиждень. Я реінвестував у золото загалом 30-40 мільйонів», — розповів він неаполітанським суддям.