UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відхилив черговий позов прихильників Трампа, який міг вплинути на результати виборів — NYT

Прихильники Трампа сподівалися «натиснути» на віцепрезидента Майка Пенса.

Федеральний суд відхилив позов прихильників американського президента Дональда Трампа у Конгресі. Прихильники республіканця розраховували за допомогою цього позову змінити результати виборів президента США, де перемогу здобув кандидат від Демократичної партії Джо Байден, пише New York Times.

Прихильники Трампа сподівалися «натиснути» на віцепрезидента Майка Пенса.

Віцепрезидент Майк Пенс, який очолює Сенат США, відповідає за те, щоб під час офіційного підрахунку голосів Колегії виборників у Конгресі 6 січня, відкривати голоси з кожного штату та оголошувати результат. Саме після цієї процедури буде офіційне оголошення та затвердження результатів виборів президента США.

Позов подали республіканці на чолі з членом Палати представників від штату Техас Луї Гомертом. Прихильники Трампа намагалися вплинути на роль віцепрезидента, яка є «символічною» під час підрахунку голосів, щоб відхилити результати голосування Колегії виборників.

Читайте також: Сенатори-республіканці будуть оскаржувати результати голосування Колегії виборників США

«Епоха Трампа» закінчується: колегія виборщиків присудила Байдену «чисту перемогу» в президентських перегонах. Та чи вдасться Байдену зшити розколоте американське суспільство? Чи республіканська трампедія просто зміниться на демократичну байденіану? Про подальше протистояння республіканців та демократів читайте в статті Геннадія Друзенка «Фініта ля трампедія?».