UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд США зобов'язав Іран виплатити 10,5 млрд доларів сім'ям загиблих під час теракту 11 вересня

Американський суд вирішив, що Тегеран не зміг виправдатися від звинувачень в тому, що надавав допомогу терористам, які вчинили теракти 11 вересня 2001 року.

Суд США виніс рішення, що зобов'язує Іран виплатити 10,5 млрд доларів в якості компенсації сім'ям загиблих при теракті 11 вересня 2001 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Окружний суддя Джордж Деніелс в Нью-Йорку постановив виплатити 7,5 млрд доларів в якості компенсації сім'ям загиблих. Крім того, страховим компаніям, в тому числі Chubb Ltd., які платили за страховими випадками, викликаними терактами 11 вересня 2011 року, Іран повинен буде заплатити 3 млрд доларів.

Раніше суддя Деніелс визнав, що Іран не зміг виправдатися від звинувачень в тому, що надавав допомогу терористам, які вчинили теракти 11 вересня 2001 року, в результаті яких загинули 2977 чоловік.

Читайте також: Капітан А320 міг відчинити кабіну літака і запобігти катастрофі – Gazeta Wyborcza

У минулому році, через десять років після терактів 11 вересня 2001 року, Генеральний інспектор ЦРУ завершив свою доповідь щодо причин провалів американської розвідки щодо запобігання цієї терористичної атаки. В ньому зазначалося, ЦРУ не виробило комплексну стратегію для боротьби з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда". Крім цього, у звіті йдеться, що немає ніяких доказів підтримки "Аль-Каїди" з боку уряду Саудівської Аравії.