UA / RU
Підтримати ZN.ua

Створено сайт-трекер підводних мешканців океанів

Дослідники прикріпили до них GPS-маячки, щоб дізнатися більше про спосіб життя морських мешканців і форму спілкування один з одним.

Співробітники некомерційної організації Ocearch, яка займається вивченням океанічних жителів, створили сайт, де по трекерам легко побачити і простежити за пересуванням 416 акул, дельфінів, китів, черепах, тюленів і алігаторів.

Дослідники спершу виловили тварин на борт, а потім прикріпили до них GPS-маячки, щоб дізнатися більше про спосіб життя морських мешканців і форму спілкування один з одним.

На сайті є інтерактивна карта, яку можна розглянути докладніше при збільшенні. На неї нанесені спецальние позначки, що позначають місця проживання морських тварин. У кожного з них є особистий кабінет з фото, ім'ям, статтю і видом, а також віком і часом спостереження.

Організатори проекту зазначають, що починали його з одного профілю - великої білої акули. Вони назвали її Лідія. За маячки на її плавці вони змогли простежити подорож акули через Атлантику.

Читайте також: Вчені припустили існування океану під поверхнею Церери

Раніше міжнародна група вчених провела дослідження, яке підтвердило дані про те, що Арктика може стати повністю вільною від морського льоду до 2035 року. Дослідники порівняли стан морського льоду в Арктиці в останній міжльодовиковий період, який трапився близько 127 тисяч років тому, і сьогодні.