UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг розповів про порядок денний червневого саміту НАТО: у ньому є місце агресії РФ

Лідери країн-членів зустрінуться у Брюсселі 14 червня.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що літній саміт країн-членів Альянсу відбудеться у Брюсселі 14 червня. Ключовими темами стануть агресія Росії і посилення Китаю.

У своєму Twitter Столтенберг підтвердив інформацію ZN.UA щодо дати червневого саміту НАТО.

«Я радий повідомити, що наступний саміт лідерів країн Альянсу відбудеться 14 червня 2021 року в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі», - пише він.

На думку генерального секретаря Альянсу, саміт дозволить зміцнити трансатлантичну співпрацю та обговорити змістовний порядок денний на період до 2030 року, «щоб протистояти сьогоднішнім і завтрашнім викликам». До них Столтенберг відніс агресивні дії Росії, терористичні загрози, кібератаки, зміну клімату, деструктивні технології і зміцнення Китаю.

«З нетерпінням чекаю на успішний саміт у червні», - підсумував Столтенберг.

Читайте також: "Ми не можемо залишатися в залі очікування нескінченно": Зеленський закликав прийняти Україну в НАТО та ЄС

Докладніше про те, як саме Київ хоче домогтися від НАТО виконання рішення Бухарестського саміту і чи вдасться Україні отримати хоча б План дій щодо членства, читайте в статті Володимира Кравченка «Обіцяного тринадцять (?) років чекають» у ZN.UA.