UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столиця Анголи обігнала Цюріх і Гонконг в списку найдорожчих міст для приїжджих

Рейтинг расчитывался на підставі показників дорожнечі оренди житлової площі, були проаналізовані ціни на більш, ніж 200 видів продукції та послуг.

Луанда - найдорожче місто світу для іноземців

Щорічний рейтинг найдорожчих міст світу для іноземців від аналітичної компанії Mercer знову показав, що столиця Анголи Луанда утримує позиції самого дорого міста в світі для проживання іноземців.

Видання Finacial Times публікує результати дослідження, відзначаючи, що з першої десятки міст "випали" два "завсідника" рейтингу - Токіо і Москва. Токіо перемістився з 7-го на 11-е місце, в той же час Москва зазнала рекордного падіння з 9-го місця на 50-е (переважно через різке знецінення рубля).

В іншому, десятка за рік практично не зазнала змін, міста помінялися один з одним місцями. Наприклад, столиця Чаду Нджамена з другого місця опустилася на десяте, швейцарські Цюріх, Женева і Берн утримують 3,5 і 9 позиції відповідно.

Примітно, що столиця Анголи Луанда кілька років поспіль утримує перше місце за дорожнечею життя для експатів. Наприклад, пара джинсів в Анголі може досягати 250 доларів, що вчетверо дорожче, ніж у Нью-Йорку. Ціни на квартири (навіть необставлені), зазначається в рейтингу, досягають також захмарних меж, є дорожчими, ніж у Гонконгу - для оренди двокімнатної квартири іноземець повинен викласти 6800 тисяч доларів, за трикімнатну - до 16 000.

У 2014 році, відповідно до дослідження Savills Plc, рейтинг найдорожчих міст для роботи і життя очолив Лондон.