UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали Китай оприлюднити відомості про захворювання працівників Уханьского інституту вірусології - Financial Times

Лікар Ентоні Фаучі, якого вважають провідним американським експертом з інфекційних захворювань, звернувся до влади КНР.

Американський інфекціоніст Ентоні Фаучі закликав Китай пред'явити дані історій хвороби співробітників лабораторії Уханьского інституту вірусології, які могли заразитися COVID-19 ще в 2019 році, повідомила Financial Times.

"Я хотів би ознайомитися з медичними записами трьох осіб, які, як повідомляється, захворіли в 2019 році. Чи дійсно вони захворіли, і якщо так, то на що захворіли?" - заявив Фаучи.

Раніше повідомлялося, що теорія про спалах COVID через його витік з китайської лабораторії в Ухані, не виключається, але розслідування про походження вірусу тільки почалося.

Так, голова Глобальної мережі щодо оповіщення про спалахи захворювань і реагування на них, яка координується ВООЗ, Дейл Фішер заявив в ефірі BBC Radio 4, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає теорію витоку вірусу з китайської лабораторії в Ухані "неперевіреної", незважаючи на звіт з даними американської розвідки, який стверджував, що троє співробітників лабораторії захворіли коронавірусів на початку грудня 2019 року.

Читайте також: Уже в грудні 2019 більше десятка штамів SARS-COV-2 існувало в місті Ухань - ВООЗ

Останнім часом засоби масової інформації наповнені тривожними історіями, які припускають, що ковід прийшов зовсім не з «популізму», а з лабораторії в китайському місті Ухань.