UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вітають введення санкцій проти «проросійських» сил в Україні

У США сподіваються на подальші заходи відносно людей, які перешкоджають реформам.

США вітають санкції України проти «проросійських» сил, заявив в.о. помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії Філіп Рікер.

«Ми дуже вітали використання Україною з лютого санкцій проти проросійських дійових осіб, які працювали над тим, щоб підірвати прогрес України по реформам і демократичні інститути. Це допомагає захистити реформи, просунути їх вперед і дати відсіч зловмисному впливу в форматі верховенства закону», - заявив Рікер, виступаючи на американо-українському форумі.

«Ми закликаємо Україну вжити додаткових заходів щодо захисту інститутів та притягнення до відповідальності корумпованих діячів», - додав він.

Як повідомлялося, 19 лютого РНБО ухвалила рішення ввести санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, до списку санкцій серед інших потрапили депутат ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

Читайте також: Медведчук та Козак готували проєкт щодо вербування українців для роботи в інтересах РФ – Баканов

11 травня Офіс генпрокурора та СБУ повідомили про підозру в зраді Віктору Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку. За даними СБУ, Медведчук з 8 травня перебуває в Україні, проте його місцезнаходження встановити не вдалося, тому повідомлення про підозру відправлено за місцем його роботи - до Верховної Ради. Козак знаходиться в Росії і не планує повертатися в Україну.

В СБУ також повідомили про те, що Козак і Медведчук у 2015 році передали документальну і матеріальну бази родовища "Глибока" окупантам.