UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відреагували на рішення Путіна про режим бойового чергування підрозділів з ядерними ракетами

Росія продовжує рухатися шляхом ескалації ситуації. 

Рішення президента Росії Владіміра Путіна про переведення у режим бойового чергування підрозділів, що мають ядерні ракети свідчить про те, що ескалація ситуації не припиняється. Як повідомляє Reuters, заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд. 

"Це означає, що президент Путін продовжує загострювати цю війну абсолютно неприйнятним способом, і ми повинні продовжувати зупиняти його дії найсильнішим чином", - сказала вона.

Читайте також: Генштаб ЗСУ повідомив оперативні дані щодо російського вторгнення

Україна четвертий день відбиває повномасштабне російське вторгнення. Збройні сили України завдають противнику серйозних втрат у живій силі та техніці, докорінно ламаючи плани окупантів на бліцкриг.

25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав російського лідера Владіміра Путіна до переговорів. Російська сторона одразу ж висунула власний порядок денний, запропонувавши провести переговори у Мінську. Україна довго відмовлялася через неможливість дружньої до РФ Білорусі забезпечити гарантії безпеки для нашої делегації.

РФ спробує нав'язати "мир" на своїх умовах, що загрожують існуванню України як незалежної держави (відмова від членства в НАТО та деокупації Криму, широка "автономія" для Донбасу тощо). Тому Києву на переговорах дуже важливо обстоювати власний порядок деннийZN.UA публікує звернення лідерів думок до президента Володимира Зеленського.