UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відправлять нового посла до РФ

Сенат США затвердив призначення нового дипломата перед виступом Зеленського.

У голосуванні перед виступом Володимира Зеленського, Сенат США переважною більшістю голосів затвердив Лінн Трейсі на посаді посла США в Росії 93 голосами проти двох. Сенатори від Республіканської партії Майк Лі з Юти та Ренд Пол з Кентуккі виступили проти номінації, повідомляє CBS News.

Трейсі змінить Джона Саллівана на посаді головного американського дипломата в Росії. Салліван, який був призначений на цю посаду колишнім президентом Дональдом Трампом, залишив посаду посла у вересні.

Кар’єрна співробітниця дипломатичної служби, Трейсі нещодавно була послом США у Вірменії, а також працювала старшим радником у справах Росії в Бюро з європейських і євразійських справ Державного департаменту та заступником голови місії в посольстві США в Москві.

Напередодні голосування за затвердження нового посла на посаді, лідер більшості у Сенаті Чарльз Шумер наголосив на тому, що Сенат затвердив Трейсі на посаді посла перед виступом Зеленського, і сказав, що це підкреслює підтримку України США.

«Прийнявши це рішення і затвердивши нового посла, ми можемо відправити президента Зеленського назад в Україну з посланням, що Сенат, Конгрес і американський народ однозначно підтримують народ України, і ми підтверджуємо це реальними доларами і реальними ресурсами», – сказав Шумер, згадавши пакет витрат на 1,7 трильйона доларів, який включає 45 мільярдів доларів допомоги Україні.

Читайте також: США вперше передадуть комплекси Patriot в рамках пакету військової допомоги: на цей раз йдеться про $1,8 млрд Києву

Нагадаємо, минулого тижня Сенат США затвердив оборонний бюджет на 2023 рік. Окрім цього, Конгрес США планує визнати Росію «державою-агресором» на тлі візиту Зеленського у країну.