UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відправили розвідувальний літак для спостереження за КНДР — Yonhap

Північна Корея останнім часом активізувала випробування зброї.

Американський розвідувальний літак пролетів над Південною Кореєю у вівторок, 6 лютого, очевидно, з місією моніторингу Північної Кореї, на тлі загострення напруженості через продовження випробувань зброї КНДР. Про це повідомляє Yonhap.

Читайте також: NYT: У США вважають, що КНДР може здійснити смертоносну військову акцію проти Південної Кореї

За даними низки авіаційних трекерів, літак ВПС США RC-135U Combat Sent пролетів над Жовтим морем, північними провінціями Південної Кореї Кьонгі і Канвон, а також над Східним морем після зльоту з авіабази Кадена на Окінаві.

RC-135U збирає і вивчає іноземні військові наземні, морські та повітряні радіолокаційні сигнали.

Розгортання літака відбулося після низки випробувань зброї, які Пхеньян провів цього року, в тому числі випробування крилатих ракет з “надвеликими боєголовками” у п'ятницю, 2 лютого.

Минулого місяця американський літак RC-135W Rivet Joint пролетів над Південною Кореєю після того, як КНДР заявила про випробування підводного ядерного ударного безпілотника.

Читайте також: РФ намагається допомогти КНДР з доступом до міжнародної фінансової системи в обмін на зброю — NYT

Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, північнокорейський лідер Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки та створити ілюзію невідворотності війни. Одним із чинників ризику є російсько-північнокорейське співробітництво, яке може підштовхнути КНДР до агресивніших дій. “Чи готується Північна Корея до війни?” — відповідь на це питання читайте в статті Наталії Бутирської.