UA / RU
Підтримати ZN.ua

США віднесло російських емігрантів до «бездомних національностей»

Громадяни Росії для отримання американських віз мають звертатися у консульські представництва США у Варшаві.

Державний департамент США відніс громадян Росії, які мають на меті  отримати візу Сполучених Штатів Америки, до категорії  «бездомних національностей» («Homeless Nationalities»), інформує сайт Держдепу.

До цієї категорії відносять заявників  на візу з країн, які не мають у США консульських представництв, а також в яких політична ситуація «невизначена і мінлива», тому американські дипломати не уповноважені розглядати їхні заяви на отримання візи.

До списку таких країн потрапили також  Судан, Лівія, Сомалі, Куба, Еритрея, Іран, Південний Сирія, Венесуела та Ємен.

Жителям Росії рекомендували звертатися за американськими візами до консульських представництва США у польській Варшаві, а тим, які живуть  в інших країнах –  в консульство США в країні перебування.

У травні Росія офіційно назвала Сполучені Штати і Чеську Республіку "недружніми державами" на тлі найбільшої за останні роки кризи у відносинах між Москвою і Вашингтоном. У посольстві Чехії буде дозволено взяти на роботу не більше 19 громадян Росії, а посольству США - взагалі жодного.

Читайте також: Росія і НАТО обмінялися ударами: що це означає

Відносини між Росією і США різко погіршилися після того, як в квітні Вашингтон оголосив про санкції і висилку 10 російських дипломатів у відповідь на те, що він називає втручанням Кремля в вибори в США, масових кібератаках і іншої ворожої діяльності. Росія у відповідь вислала 10 американських дипломатів, заборонила в'їзд в країну вищим посадовим особам США і заборонила посольству США наймати іноземних громадян