UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відібрали близько 2000 військових для потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю – WSJ

Однак, солдати, як очікується, не будуть виконувати бойові завдання.

Армія Сполучених Штатів Америки відібрала близько двох тисяч військовослужбовців, щоб підготувати їх до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю, який 7 жовтня зазнав нападу бойовиків ХАМАС, пише The Wall Street Journal із посиланням на офіційних представників оборони США.

За даними співрозмовників, військові з американських структур мають такі завдання, як консультування та медична підтримка. Не передбачається, що ці солдати будуть брати безпосередню участь у бойових діях. Піхоту не приводили в стан готовності в межах ініціативи.

Читайте також: Пентагон перекинув другу авіаносну групу до берегів Ізраїлю

Джерела додали, що наразі військовослужбовці дислокуються як на Близькому Сході, так і в інших регіонах, зокрема в Європі. 

Поки не зрозуміло, за яких обставин і де Штати можуть розгорнути війська. Водночас, у WSJ зазначили, що рішення Пентагону сигналізує про плани підтримати ЦАХАЛ, якщо Ізраїль почне наземну операцію в Секторі Гази.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю готується до наступного етапу війни – ЦАХАЛ

Раніше повідомлялося, що Ізраїль відклав на кілька днів заплановану наземну операцію проти терористів ХАМАС. The New York Times називала причину. Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі казав, що його країна не буде вводити свої війська в Ізраїль.

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".