UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та РФ відновили домовленості про безпеку польотів у Сирії

Пентагон не координує дії і не погоджує цілі з російськими військовими.

Після заяви Міністерства оборони РФ про односторонній вихід з угоди з Пентагоном про координацію польотів військової авіації в Сирії ці домовленості відновлено, повідомив міністр оборони США Джемс Меттіс.

"Ми продовжуємо зусилля щодо запобігання конфліктів з росіянами з метою забезпечення безпеки польотів, щоб попередити будь-які непорозуміння або навіть випадкове зіткнення один з одним в повітрі, оскільки ми працюємо по цілям в одному районі", – повідомив очільник Пентагону журналістам перед вильотом до Саудівської Аравії у вівторок, 18 квітня, передає "Укрінформ".

У той же час, США не координують свої дії з російським військовим керівництвом, а також не погоджують з ним мети, за яким планують наносити удари, уточнив Меттіс.

Раніше в Міноборони РФ повідомили про відмову від співпраці зі США в Сирії й зупинку роботи каналу спецзв'язку між військовими відомствами двох країн. У Пентагоні, в свою чергу, спростували припинення роботи каналу спецзв'язку.

Нагадаємо, 7 квітня в совенных кораблів США були випущені 59 ракет по авіабазі урядових військ Сирії у провінції Хомс. Ракетний удар є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Світові лідери підтримали дії США, їх засудили лише Росія, Іран і Північна Корея.

Читайте про політичні наслідки американської акції в Сирії в статті Олексія Коваля "Трамп пориває з доктриною невтручання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".