UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Південна Корея проведуть спільні військові навчання з висадки десантних кораблів

Також до союзників приєднаються військові з Британії.

США та Південна Корея проведуть спільні військові навчання Ssangyong ("Подвійний дракон"), вони триватимуть з 26 серпня по 7 вересня. Країни відпрацьовуватимуть висадку десантних кораблів, повідомляє Yonhap з посиланням на ВМС та Корпус морської піхоти Південної Кореї.

Зазначається, що навчання відбуватимуться у південно-східному місті Пхохан та на східному узбережжі. Їх мета — підвищення бойової готовності та оперативної сумісності країн. Для їх проведення союзники мобілізують десантні сили дивізії та близько 40 кораблів. Також у навчаннях візьмуть участь близько 40 літаків та стільки ж атакуючих плавучих машин.

До США та Південної Кореї приєднаються сили британської Королівської морської піхоти. Вони вже вдруге беруть участь у навчаннях.

Читайте також: Глава Південної Кореї попередив КНДР про наслідки у разі агресії

Щорічні навчання Ssangyong відновили у березні минулого року. Їх не проводили з 2018 року, адже попередній президент Південної Кореї Мун Чже Іна прагнув зблизитись з КНДР.

Нагадаємо, 19 серпня США та Південна Корея розпочали навчання Ulchi Freedom Shield (UFS), які спрямовані на посилення обороноздатності країн перед обличчям загрози з КНДР. Вони охоплюють командно-штабні навчання на основі комп’ютерного моделювання, одночасне польове навчання та навчання цивільної оборони.

Проти цих навчань виступали у Пхеньяні. Режим Кім Чен Ина звинуватив Вашингтон і Сеул у відпрацюванні вторгнення.