UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Євросоюз виставлять Росії свій "список занепокоєнь"

У відповідь на вимогу "гарантій безпеки" Кремлем

Сполучені Штати Америки та європейські союзники виставлять РФ свій "список занепокоєнь" у відповідь на вимогу Москви "гарантій безпеки". У Вашингтоні так і не побачили дій з боку РФ, які зменшили б стурбованість щодо ситуації біля кордонів України. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу.

"Як усі знають, Росія представила свій список занепокоєнь діями США та НАТО. Ми маємо намір разом із європейськими союзниками та партнерами представити свої занепокоєння діями Росії, які, як ми вважаємо, завдають шкоди нашим спільним інтересам та цінностям", — зазначив Прайс.

Він уточнив, що жодних переговорів щодо ситуації з безпекою в Європі не можна проводити без європейських країн.

"Не буде жодних переговорів щодо європейської безпеки без наших європейських союзників і партнерів. Поки що ми не бачили нічого, що знизило б нашу стурбованість у зв'язку з ситуацією навколо України", — наголосив Прайс.

Він також пояснив, що Штати готові обговорювати з Росією проблеми безпеки в Європі, але інформації про конкретні контакти з цього питання поки що немає.

"Ми ясно сказали, що готові до дипломатичної роботи по різних каналах. Але поки повідомити мені нема про що. Росія представила свої занепокоєння, у нас є свої. Коли ми матимемо додаткові деталі про те, як ми це все обговорюватимемо, ми повідомимо", — резюмував представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Росії ніхто не загрожує, але Кремлю потрібен «новий Крим» – посол України в ЄС

Раніше в Росії заявили, що вона перейде в режим створення контрзагроз, якщо НАТО відмахнеться від виставлених Кремлем гарантій безпеки в Європі.