UA / RU
Підтримати ZN.ua

США стурбовані поведінкою Росії, Китаю, Ірану і КНДР на світовій арені

Сполучені Штати стежать за спробами відродження військової могутності РФ.

Глава Стратегічного командування збройних сил США адмірал Сесіл Хейни заявив, що поведінка низки країн викликає побоювання з боку США.

"Є країни, такі, як Росія, Китай, КНДР і Іран, чия поведінка на світовій арені викликає побоювання", - сказав Хейни у вашингтонському Центрі стратегічних і міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies, CSIS).

"Росія нещодавно розробила нову стратегію безпеки", - сказав він, додавши, що РФ "працює над тим, щоб з'явитися або відродитися в якості великої держави".

Раніше головнокомандувач військами НАТО генерал Філіп Бридлав знову озвучив свою позицію щодо того, що Росія є головною світовою загрозою. Також він підкреслив реваншистський характер політики Росії.

На тлі вихідної загрози від мілітаризації Китаю на спірних територіях сусідні країни, такі як Філіппіни і Японія, посилюють спільне патрулювання спірних вод, у тому числі - за участю США, які неодноразово заявляли про неприпустимість односторонніх дій Китаю в Південно-Китайському морі.

10 січня, США перекинули в Південну Корею стратегічний бомбардувальник B-52 у зв'язку з недавнім оголошенням КНДР про випробування термоядерної зброї.

17 січня США ввели економічні санкції проти ряду організацій та фізичних осіб, причетних до ракетної програми Ірану.