UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як США можуть підготуватися до стримування ворогів? — The Hill

Новий підхід до національної безпеки необхідний для того, щоб Сполучені Штати зберегли свої позиції у світі й могли стримувати, а в разі необхідності й перемагати супротивників.

Загрози національній безпеці США є настільки ж значними й складними, як і в розпал холодної війни чи навіть Другої світової війни. CША не готові відповісти на ці загрози сьогодні й можуть дуже швидко опинитися у стані війни на кількох театрах бойових дій з рівними супротивниками. Таким був висновок Комісії, створеної Конгресом для перегляду чинної Стратегії національної оборони США, опублікованої у 2022 році.

Тому Комісія рекомендує новий підхід, ширше використання комерційно доступних технологій, повне залучення союзників і партнерів, а також збільшення інвестицій у виробничі потужності й промислову робочу силу, щоб США були готові протистояти можливим загрозам. Джейн Гарман, яка очолює Комісію з питань національної стратегії оборони та Ерік Едельман, заступник голови Комісії розповіли про цей новий підхід.

Змін в Міністерстві оборони, якими б важкими вони не були, буде недостатньо. Щоб відповідати силі Китаю, потрібен повністю інтегрований підхід, що охоплює всі елементи національної могутності: міць американських збройних сил у партнерстві з першокласною інноваційною базою, а також скоординовані зусилля, що включають дипломатію, економічні інвестиції, кібербезпеку, торгівлю, освіту, промисловий потенціал, громадянську активність і міжнародну співпрацю.

Читайте також: У США не вистачає потужностей для виробництва тієї кількості зброї, яка необхідна Україні — NYT

Адміністрація Байдена розширила і зміцнила НАТО і посилила відносини з союзниками й партнерами в Тихоокеанському регіоні. Це дуже важливо, оскільки США не можуть стримувати або вигравати майбутні війни без союзників. Їх зміцнення через фінансування і кращий обмін інформацією, кооперативні промислові відносини та військовий експорт допомагає й союзникам й Америці.

"Україна швидко інтегрує нові технології зі старими системами — протягом тижнів, а не років. Росія засвоїла цей урок; США також повинні його засвоїти", — зазначають Гарман та Едельман.

Комісія також рекомендує створити Об'єднані сили, здатні одночасно захищати США, вести за собою союзників у стримуванні Китаю і спрямовувати союзників і партнерів на стримування Росії та Ірану. Це вимагає всесвітньої присутності — військової, дипломатичної та економічної — в тому числі на Глобальному Півдні, де Китай і Росія посилюють свій вплив.

Читайте також: Чи дотримуються США необхідних військових витрат? — Bloomberg

"Щоб подолати загрози холодної війни, США витрачали щонайменше 4,9% ВВП на оборону. Сьогодні ми знаходимося на рівні 3% ВВП і витрачаємо більше на обслуговування відсотків по боргу, ніж на оборону", — додають Гарман та Едельман.

Раніше газета The Times також зазначала, що США повинні збільшити витрати на оборону. Кошти слід витрачати на кораблі та зброю, оскільки Китай і Росія погрожують випередити США.