UA / RU
Підтримати ZN.ua

США скоротили фінансування управління ООН по боротьбі з тероризмом через Росію

Рішення пов'язано і з тим, що структуру очолює представник Росії.

Сполучені Штати Америки скоротили фінансування управління ООН по боротьбі з тероризмом. Причиною скорочення фінансування американські представники назвали розбіжності з приводу роботи відомства з його головою, яким є російський дипломат Володимир Воронков.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела, згідно з зобов'язаннями, США повинні були спрямувати 2 млн доларів для роботи цієї структури, однак ці кошти вирішили перерозподілити на підтримку реформи ООН.

Також повідомляється, що суперечності між США та Управлінням ООН по боротьбі з тероризмом виникли через заплановану конференцію. Зокрема, Воронков не підтримав ідею США про повноцінну участь неурядових організацій і пояснив це тим, що "голови контртерористичних відомств будуть ділитися конфіденційною інформацією".

Також джерела агентства підтвердили, що рішення частково пов'язано і з тим, що структуру очолює представник Росії, який зайняв пост завдяки "сильному пресингу з боку його країни".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки залишили Раду з прав людини Організації Об'єднаних Націй, заявивши, що рада не відповідає тим цілям, для яких була створена, заявила постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі. Формально США перестануть бути членом організації 31 грудня 2019 року.

США раніше неодноразово звинувачували Раду в упередженості по відношенню до Ізраїля. У травні США піддали критиці резолюцію щодо створення комісії з розслідування подій в Газі, де у результаті зіткнень з ізраїльськими військовими було вбито кілька десятків палестинців.