UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розмістить у Європі ще одну свою танкову бригаду на початку 2017 року

НАТО додатково розмістить у Східній Європі військовий контингент чисельністю в 4 тисячі осіб, заявив командувач сухопутних військ США в Європі.

Збройні сили США додатково розмістять у Європі бронетанкову бригаду на умовах постійної ротації вже в лютому 2017 року. Про це заявив командувач сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес.

Як зазначив Ходжес в інтерв'ю для українських ЗМІ, в Польщі, Румунії, Богларии та країнах Балтії буде додатково розгорнуто військовий контингент чисельністю близько 4 тисяч чоловік.

В даний момент, американська армія, за його словами, сконцентрована на тому, щоб посилити свої можливості щодо надання військової допомоги членів НАТО і близьких партнерів Альянсу.

"Росія хотіла б зруйнувати єдність ЄС, єдність НАТО, створити слабкість та розділення, і, я думаю, вони продовжать це робити. Вони хочуть, щоб до них ставились як до "супер сили". Росія має діяти як "супер сила" – бути відповідальною та шукати спосіб знизити напругу в регіоні", - зазначив він.

Читайте також: Світові лідери здивовані ймовірною участю Трампа у виборах президента США – Обама

Раніше повідомлялося, що НАТО розглядає можливість додаткового розміщення чотирьох батальйонів в Польщі та країнах Балтії, як відповідь на агресивні дії РФ у Східній Європі.

В той же час, керівництво Північноатлантичного Альянсу планує провести консультації з Росією з приводу можливості проведення чергового засідання Ради НАТО-Росія до літнього саміту НАТО у Варшаві, запланованого на 8-9 липня.

Тим часом, 4 травня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що до кінця цього року Росія сформує три нових дивізії для протидії зростаючій активності НАТО біля її кордонів.