UA / RU
Підтримати ZN.ua

США постачатимуть Україні більше зброї у разі нападу РФ – Квін

Відправляти військових до України Вашингтон не планує.

Сполучені Штати постачатимуть Україні більше обладнання і зброї, якщо Росія вдасться до прямого вторгнення, попередила тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін. Насамперед йдеться про оборонну зброю, наголосила дипломатка в інтерв’ю «Суспільному».

«Якщо Росія вдасться до неприйнятних дій проти України, то ми також будемо поставляти в Україну більше обладнання та зброї. І зрештою ми забезпечимо, щоб наші союзники по НАТО, що межують з Україною, були повністю посилені», - наголошує Квін.

Дипломатка нагадала: на початку грудня Україна отримала нову партію зброї, а загалом упродовж поточного року – військової допомоги на $450 млн. З 2014 року США передали Україні понад $2,5 млрд і безпекову допомогу.

Крім того, у разі відкритого нападу на Україну на Росію чекатимуть жорсткі економічні санкції, нагадала Квін.

Читайте також: Литва готова передати Україні летальну зброю

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що найкращою допомогою Україні у відсічі російській агресії буде надання сучасного озброєння та допомога у модернізації того, що вже перебуває на балансі ЗСУ. На думку міністра, варто говорити не лише про постачання оборонної, а й наступальної зброї.

15 грудня Сенат США ухвалив оборонний бюджет на наступний рік, що включає виділення Україні $300 млн військової допомоги (на $50 млн більше, ніж просив Байден).

США наголошують на готовності підтримувати Україну різними способами, однак можливість відправки американських військових до України президент Джо Байден відкидає.