UA / RU
Підтримати ZN.ua

США підтримують санкції ЄС проти РФ за використання хімзброї

Євросоюз запровадив санкції щодо осіб, причетних до отруєння Скрипалів у Солсбері.

США підтримують рішення Європейського союзу включити росіян до санкційного списку у "справі Скрипалів". Таку позицію висловив держсекретар Майкл Помпео на сторінці у Twitter.

"Ми вітаємо введення ЄС перших санкцій у рамках його нового режиму введення обмежувальних заходів за хімзброю і демонструємо тверду єдність в розумінні того, що використання хімічної зброї неприпустиме", - написав держсекретар.

Читайте також: NYT: Агресія РФ у Керченській протоці – перевірка Трампа

Як повідомлялося, Євросоюз 21 січня ввів санкції стосовно дев'яти осіб і однієї установи. У список потрапили дві посадові особи ГРУ Росії, а також керівник та заступник начальника ГРУ, відповідальні за зберігання, транспортування та застосування в Солсбері нервовопаралітичноъ речовини "Новачок".

У Євросоюзі зазначили, що це рішення сприяє зусиллям ЄС по боротьбі з поширенням і застосуванням хімічної зброї, яке несе серйозну загрозу міжнародній безпеці.

15 жовтня минулого року Рада Європейського союзу з закордонних справ ухвалила новий режим санкцій по боротьбі з використанням, а також поширенням хімічної зброї. Тепер ЄС може запровадити санкції проти компаній та осіб, які виготовляють і розповсюджують хімзброю, незалежно від їх місцезнаходження.

Нагадаємо, DT.UA писало, що правовий режим, заснований на пропозиції французів по боротьбі з використанням хімічної зброї Росією і Сирією, дозволить ЄС швидше вводити санкції стосовно конкретних осіб у будь-якій точці світу, заморожуючи активи в Союзі і забороняючи в'їзд.