UA / RU
Підтримати ZN.ua

США підтримають Україну у боротьбі з Путіним програмою «проти» Гітлера

Ленд-ліз став переломним моментом Другої світової війни – програма дозволяє швидко передавати потрібне без бюрократичної тяганини.

Сенат США одноголосно підтримав законопроект, що дозволяє повернути програму ленд-лізу, повідомляє Politico. Востаннє її використовували, коли світові загрожував Адольф Гітлер, зараз вона має допомогти Україні у боротьбі з диктатором Владіміром Путіним.

«Програма часів Другої світової війни дозволить президенту Джо Байдену ефективніше постачати зброю та інші потрібні речі в Україну в умовах кривавого вторгнення Росії», - йдеться у матеріалі

Закон про ленд-ліз для захисту демократії України від 2022 року прискорить передачу критично важливого військового обладнання та полегшить інші важливі для нашої країни поставки, скоротивши рутину бюрократичних процедур. Документ дозволяє де-факто дарувати необхідне обладнання і товари на умовах відшкодування їхньої вартості пізніше.

Програма вважається переломним моментом Другої світової війни, оскільки дозволяла Вашингтону швидко поповнювати запаси союзників без надмірної бюрократичної тяганини.

Оперативне голосування в Сенаті за повернення програми ленд-лізу стало можливим завдяки українським військовим, які довели, що можуть протистояти Росії.

«Законодавці вдаються до екстраординарної тактики, яка востаннє використовувалася під час наймасштабнішого глобального конфлікту XX - го століття , і це ще одна ознака того, що США та їхні союзники в Європі вважають, що вторгнення Росії є екзистенційною загрозою ліберальному порядку», - додається у матеріалі. Це також свідчить, що Захід вірить у перемогу України над російськими загарбниками.

Поки не зрозуміло, чи Палата представників розглядатиме ухвалений Сенатом закон про ленд-ліз до того, як обидві палати парламенту США підуть на двотижневі канікули.