UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не допустять створення ядерної зброї Іраном – Пентагон

Ллойд Остін заявив про прихильність США до забезпечення безпеки Ізраїлю та його якісної військової переваги.

Міноборони США та Ізраїлю Ллойд Остін та Бені Ганц зустрілися у Вашингтоні, де обговорили іранську ядерну проблему. Ллойд Остін пообіцяв, що його країна спрямує всі зусилля на те, щоб Іран не зміг створити ядерну зброю, повідомив Пентагон.

"Міністр оборони Ллойд Остін зустрівся з міністром оборони Ізраїлю Бені Ганцем та підтвердив (...) рішучість США не допустити отримання Іраном ядерної зброї", - передали у відомстві.

Там також повідомили, що США та Ізраїль порушили спільні проблеми, пов'язані з ядерними провокаціями Ірану.

"Сторони обговорили захист від тероризму та його ракетну програму, домовилися продовжувати тісне співробітництво між двома країнами у сфері оборони для підтримки цілей регіональної безпеки, - йдеться у повідомленні Пентагону.

Також було озвучено і позицію президента США Джо Байдена щодо близькосхідного врегулювання. Вона ґрунтується на "створенні двох держав" та "необхідності, щоб обидві сторони утримувалися від односторонніх кроків, які посилюють напруженість, у тому числі у питанні діяльності з врегулювання".

Пізніше з Ганцем зустрівся держсекретар США Ентоні Блінкен. У Держдепартаменті повідомили, що сторони обговорили низку регіональних тем та питань безпеки, включаючи Іран та відданість США безпеці Ізраїлю.

Читайте також: Іран відмовляється від зроблених раніше поступок щодо відновлення ядерної угоди – Reuters

Напередодні Іран відмовився від будь-яких компромісів, яких вдалося досягти під час попередніх переговорів щодо відновлення ядерної оборудки 2015 року. Вказано, що Іран привласнив собі всі компроміси та попросив більшого під час непрямих американо-іранських переговорів, що відбулися цього тижня.