UA / RU
Підтримати ZN.ua

США нададуть Ізраїлю підтримку у разі війни з «Хезболлою» — CNN

Проте про відправку військ мова не йде.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Високопоставлені чиновники США запевнили ізраїльську делегацію у Вашингтоні, що у разі повномасштабної війни Ізраїлю з «Хезболлою», Сполучені Штати повністю підтримають свого союзника. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Читайте також: “Хезболла” заявила Ірану, що в разі ширшого протистояння з Ізраїлем буде воювати самостійно 

Під час обговорення питання про провокації «Хезболли» на кордоні офіційні особи США чітко дали зрозуміти, що адміністрація президента Джо Байдена запропонує Ізраїлю необхідну допомогу у сфері безпеки, повідомили джерела CNN. Проте Сполучені Штати не відправлятимуть американські війська у зону бойових дій за такого сценарію.

Зазначається, що запевнення прозвучали на тлі загострення між Ізраїлем та Хезболлою на кордоні та звинуваченнями премʼєра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху у приховуванні зброї та боєприпасів від його країни з боку США. Пізніше це спричинило суперечку між ізраїльськими та американськими офіційними особами, додає CNN.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляло, що США «дуже стурбовані» напруженою ситуацією на ізраїльсько-ліванському кордоні, де підтримувана Іраном «Хезболла» та Ізраїль регулярно обстрілюють один одного. Тоді високопоставлений чиновник Сполучених Штатів сказав, що для регіону необхідні спеціальні заходи безпеки, а припинення вогню у Секторі Гази недостатньо.