UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США може показати звіт про чисту вартість і всі активи Путіна

Сенатори вважають, що Путін намагається підірвати свободу США

Група сенаторів з обох партій представила законопроект "Про захист американської безпеки від Кремлівського акту агресії 2018 року", в якому крім санкцій проти РФ і визнання Росії "спонсором тероризму на державному рівні" передбачено складання звіту про чисту вартість і всі активи президента країни Володимира Путіна, повідомив республіканець Ліндсі Грем.

"Справжня мета Путіна полягає в тому, щоб підірвати всіх нас - нашу країну, нашу свободу і всю Америку", - сказав сенатор-республіканець, один з авторів законопроекту Джон Маккейн.

"Знову Конгрес намагається зміцнити рішучість Америки по відношенню до образу Путіна по руйнуванню демократичних інститутів і цінностей у всьому світі, прямої і зростаючої загрози національній безпеці США", - сказав ще один з авторів законопроекту сенатор-республіканець Корі Гарднер.

2 серпня група сенаторів представила законопроект "Про захист американської безпеки від Кремлівського акту агресії 2018 року", в якому передбачені нові санкції США проти дій Росії в Сирії і агресію, спрямовану на незаконну анексію українського півострова Крим. Сенатори від Демократичної і Республіканської партій вважають, що такий законопроект також посилить тиск на Москву у відповідь на втручання в американські вибори в 2016 році. Також документом передбачена вимога до держсекретаря визначитися, чи підпадає Росія під визначення "спонсора тероризму на державному рівні".

Раніше Трамп заявив, що Вашингтон не збирається скасовувати санкції проти Росії, а також визнав, що американська розвідка зібрала достатньо доказів втручання росіян у вибори президента США у 2016 році. Також він заявив, що російського лідера Володимира Путіна цілком можна вважати персонально відповідальним за втручання Росії в американські вибори.