UA / RU
Підтримати ZN.ua

США можуть посилити військову присутність на східному фланзі

Рішення щодо посилення військового контингенту обговорюється.

США не виключають можливості збільшити контингент військових на східних кордонах для стримування Росії. Про це повідомила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

"Я просто скажу, що ми перебуваємо в постійному контакті з Міністерством оборони, а також з нашими партнерами по НАТО щодо їхніх потреб. Тому мені нічого поки що оголосити, крім як повторити те, що було сказано минулого тижня, а саме, що ми залишаємо двері відчиненими для цієї можливості", - відповіла вона на питання про можливість відправлення додаткового контингенту.

Зазначимо, США розгорнуть у Польщі додатково 1700 солдатів до вже наявних 4,5 тис. Також додаткові війська будуть розміщені на східному фланзі НАТО – у Румунії та Німеччині. До Польщі та Німеччини приїдуть 2 тисячі солдатів із США, з яких 1700 – до Польщі, а з Німеччини до Румунії перекинуть 1000 солдатів.

Представник Пентагону Джон Кірбі зазначив, що присутність військ буде тимчасовою та пов'язана з загрозою для країн-членів НАТО у зв'язку із ситуацією на сході України.

Читайте також: НАТО створило повітряний міст для постачання зброї Україні – WSJ

Докладніше про те, як Вашингтон, діючи на межі фолу, захищає суверенітет нашої країни, читайте у статті Сергія Корсунського "Загроза вторгнення Росії: цей тайм виграли США та Україна"