UA / RU
Підтримати ZN.ua

США до 2020 року розмістять ядерну зброю в Німеччині

До 2020 року американці запустять серійне виробництво атомних бомб типу B61-12.

До 2020 року американці запустять серійне виробництво атомних бомб типу B61-12, які зосередять, в тому числі і в Німеччині.

Модернізований ядерний арсенал планується розмістити на військовій базі в містечку Бюхель в землі Рейнланд-Пфальц. Зараз там вже знаходиться від 10 від 20 ядерних боєголівок, що залишилися з часів холодної війни. У надзвичайних ситуаціях вони можуть бути встановлені на літаки "Торнадо" збройних сил Німеччини.

Тим часом, видання Washington Post писало, що Обама під кінець президентства готує великі зміни в політиці США щодо ядерної зброї. Зокрема, він збирається заборонити Вашингтону першим використати його. Це вже викликало обурення і занепокоєння у ряду американських конгресменів.

Читайте також: США повинні зберегти право застосувати ядерну зброю першими – National Interest

У цьому році президент Барак Обама відкрив свій останній саміт з ядерної безпеки з більш скромними амбіціями. За два терміну йому не вдалося наблизити світ до того моменту, коли всі країни відмовляться від ядерної зброї. У свою чергу, глава Міжнародного агентства з ядерної енергетики Юкіа Амано визнав, що існує велика загроза потрапляння ядерних матеріалів до рук терористів. За останні два десятиліття були зафіксовані 2,7 тисяч випадків зникнення збагаченого урану.