UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соцмережі продовжують боротьбу з Трампом через мову ворожості, цього разу Twitch

Раніше схожа ситуація виникла з коментарем Трампа про протести у Міннеаполісі, який він розмістив у Twitter.

Через образливий зміст в одному з відеоматеріалів популярна платформа з проведення стрімінгу Twitch тимчасово заблокувала сторінку кампанії президента США Дональда Трампа. Про це CNN заявила речниця платформи Брієль Віллабланка.

"Відповідно до нашої політики, канал президента Трампа був тимчасово заблокований на Twitch через коментарі, висловлені на стрімі, а образливий зміст видалений", - повідомила вона.

За словами представниці Twitch, до образливих можна віднести також матеріали з попередньої кампанії Трампа у 2016 році, коли він назвав мексиканців «ґвалтівниками та злочинцями».

Незадовго до цього у  Twitch оголосили про посилення боротьби з поширенням мови ненависті.

Читайте також: «Червоний статус» Трампа: Іран видав ордер на арешт президента США

Нагадаємо, під деякими публікаціями президента США Дональда Трампа в Twitter з'явилося автоматичне маркування, що вказує на недостовірні відомості у повідомленнях. Пости Трампа стосувалися можливих фальсифікацій при голосуванні на виборах поштою.Трамп відреагував на це тим, що "соціальна мережа придушує свободу слова".

Разом з тим, президент США підписав спеціальний "закон про соцмережі", який, як очікується, дасть владі більше можливостей для регулювання їхньої діяльності, повідомляє Білий дім.

Зокрема, після підписання закону, в США стане можливим подавати в суд на соціальні мережі, які раніше були захищені законом 1996 року, що гарантував захист сайтів, які створені і управляються всередині однієї компанії. Його також називали "26 слів, які створили інтернет".