UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сотні угорців-закарпатців автобусами вивозилися в Угорщину голосувати за владу - ЗМІ

Через пункт контролю "Тисабеч" в день виборів пройшло не менше тисячі осіб, які повинні були проголосувати за провладну партію "Фідес".

Угорський канал Hir TV оприлюднив розслідування, згідно з яким як мінімум кілька сотень угорців Закарпаття в день виборів возили в Угорщину автобусами голосувати за провладного кандидата, результати розслідування оприлюднені на сайті телеканалу.

Як наголошується в розслідуванні, рух в пункті контролю "Тисабеч" за кілька днів до виборів був посередній, в той час як в неділю потік людей через кордон зріс. Саме через цей пункт прибували в Угорщину виборці з України. Всі вони повинні були підтримати на виборах кандидата партії "Фідес" Тилки Аттілу.

Журналістам вдалося поспілкуватися з чоловіком, який займався організацією перевезення закарпатців у день виборів. За його словами, він ще в 5 ранку в неділю відправився в "український рейд". Допомагали йому жителі прикордонних угорських сіл.

У телеканалу є запис розмови з чоловіком, який стверджує, що таким чином йому вдалося привезти майже тисячу виборців "Фідес".

З моменту спрощеної локалізації в Угорщині тільки в Тисабече кількість виборців, які мають право голосу, зросла на 146%.

Читайте також: Орбан у новий чотирирічний термін відмовиться від гібрида демократії із "нелібералізмом"

Нагадаємо, за результатами виборів в угорський парламент правляча партія "Фідес" забезпечила собі ще один депутатський мандат і буде контролювати 134 місця в законодавчому органі, про це свідчать дані підрахунку голосів в Угорщині після обробки 98.96% голосів виборців.

Угорський парламент складається зі 199 депутатів, 106 з яких обираються в одномандатних виборчих округах за мажоритарною системою. Депутати національних Зборів Угорщини обираються строком на чотири роки.

В останні передвиборні тижні уряд і правляча партія Угорщини провели інформаційну кампанію, розповідаючи про те, що в разі зміни влади країну наповнять нелегальні мігранти. Крім того, рейтинг серед виборців піднімають жорстка позиція у питанні захисту прав угорців, які проживають за кордоном, і демонстрація значущості країни в світовій політиці.

Детальніше про політику Угорщини після парламентських виборів у країні, зокрема у відносинах з Україною, читайте у статті Володимира Кравченка "За півкроку до червоної риси" для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Детальніше про виклики режиму Орбана єдності Європи читайте в матеріалі Олексія Коваля "Привіт, диктатор!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".