UA / RU
Підтримати ZN.ua

Союз між США та Японією міцний незалежно від результатів виборів — посол США в Японії

Низка угод у сфері безпеки зміцнила військові зв'язки між США і Японією.

Поглиблення інтеграції у сфері безпеки між США і Японією допоможе забезпечити міцність зв'язків між союзниками незалежно від політичних змін, заявив посол Вашингтона в Японії. Рам Емануель, посол США в Японії, підкреслив, що 28 липня було оголошено про плани створення командно-контрольного центру для американських військових в Японії, спільне виробництво зброї з Токіо і регулярні тристоронні військові навчання з Південною Кореєю. Виступаючи на телеканалі Bloomberg, Емануель назвав ці результати найважливішими подіями вихідних, пов'язаними з присутністю Вашингтона в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Погрози Дональда Трампа вийти з НАТО і тиск під час його перебування на посаді президента на таких союзників, як Японія, щоб вони платили більше за військовий захист США, викликали занепокоєння серед урядовців у Токіо щодо можливості того, що він може спричинити нестабільність у відносинах, якщо переможе на президентських виборах у листопаді.

Читайте також: Кішіда: Японія та НАТО продовжуватимуть кроки та зусилля для надання допомоги Україні

Емануель сказав, що внески Японії в Альянс, в тому числі плани збільшити витрати на оборону до 2% з 1% ВВП, допомогли зміцнити двопартійну підтримку Альянсу у Вашингтоні. На думку Емануеля, зусилля США зі створення міцніших альянсів з іншими країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону, в тому числі з Австралією і Філіппінами, означають, що Китаю стало важче ізолювати будь-яку з цих країн.

Японія також планує збільшити виробництво ракет Patriot і розпочати спільне виробництво інших ракет з американськими оборонними підрядниками. Токіо і Сеул також намагаються покласти край багаторічним напруженим відносинам і активізувати тристоронню військову підготовку та обмін інформацією зі США.

Читайте також: Японія виділить Україні 3,3 млрд доларів з доходів від заморожених активів РФ — ЗМІ

Більше про співпрацю між США та Японією та що вона означає для України пише Сергій Корсунський у статті "Японія — Сполученим Штатам: знову зробити Америку великою можна лише тоді, коли її визнають такою у світі".