UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сміливі проти дітей: в соцмережах все більше відео затримань студентів у Мінську

ЗМІ повідомляють про десятки затриманих, передусім біля стадіону Динамо.

Сьогодні у Білорусі триває 24 день протестів проти результатів виборів президента країни. 1 вересня, в День солідарності, на вулиці вийшли студенти з єдиною вимогою — дослухатися до їх голосів, на які вони теж мають право.

Вочевидь, ні діючій владі, ні місцевим силовикам така ідея не припала до душі. Після 14:00 з'явилася інформація про затримання перших 10 осіб. Згодом почали з’являтися відомості, що таких випадків стає все більше.

Зараз інтернет переповнений відеозаписами того, як ОМОНівці затримують активістів, серед яких не лише студенти, але й журналісти, викладачі та звичайні люди.

Женщины защищают мужчин от задержания на улице Кирова возле 'Динамо'

Женщины защищают мужчин от задержания на улице Кирова возле «Динамо».

Опубликовано Белорусский портал TUT.BY Вторник, 1 сентября 2020 г.

Читайте також: Білорусь домовляється з РФ про рефінансування держборгу - ЗМІ

Білоруські акції протесту і демонстрації проти результатів президентських виборів тривають 24-ий день. Тисячі людей були затримані і побиті силовиками. Представники ОМОН застосовували до пікетників силу. Також серед учасників акцій протесту є загиблі і зниклі безвісти.

Координаційна рада, яка сформувала опозицію, сформулювала свої вимоги до нинішньої влади. Проти неї в країні   почали кримінальне провадження  за ст. 361 Кримінального Кодексу.

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін» для ZN.UA. Про те, чи відправить Путін російські війська в Білорусь для збереження Лукашенка при владі, Володимир Кравченко пише в статті «Дзвінок «другові».

Андрій Паливода в статті «Ні війни, ні миру» розповідає про те, що зараз відбувається в Білорусі і навколо білоруської революції.

Про те, як церковна Москва змістила патріаршого екзарха митрополита Павла і замінила його людиною, яка влаштовує і Москву, і Лукашенка пише Катерина Щоткіна в статті «Бацька і батюшки».