UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скасована подія краща за скасоване життя: ВООЗ закликає людей на свята залишатися вдома

Новий штам коронавірусу "Омікрон" швидко поширюється по всьому світу.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус закликав людей скасувати деякі  свої плани на свята, щоб захистити здоров’я населення, оскільки новий штам коронавірусу "Омікрон" швидко розповсюджується по всьому світу, інформує ВВС.

За його словами, скасована подія краще, ніж скасоване життя.

"Усі ми хочемо провести час із друзями та сім'єю. Усі ми хочемо повернутися до нормального життя", – підкреслив гендиректор.

Він також наголосив, що 2022 рік має стати роком, коли ми покладемо кінець пандемії. Гебреєсус зазначив, що для закінчення пандемії у 2022 році необхідно покласти край "несправедливому" доступу до вакцин.

Через поширення нового штаму низка країн закрили кордони для іноземців і заборонили своїм громадянам поїздки до ПАР. Крім того, розглядається питання повернення до жорстких карантинних обмежень. Зокрема, з 19 грудня у Нідерландах почав діяти суворий карантин для боротьби з поширенням коронавірусу. Обмеження триватимуть уподовж усіх зимових свят, мінімум до 14 січня.

Читайте також: У Німеччині через "омікрон" планують запровадити обмеження навіть для вакцинованих проти COVID-19

Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.