UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швидше за все, це був нещасний випадок – Дуда про падіння ракети на територію Польщі

Польський президент додав, що ракета була спрямована по території країни ненавмисно.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що падіння ракети у польському місті Пшеводов, внаслідок якого загинуло дві людини, було нещасним випадком. Її неможливо було знешкодити. Про це повідомляє wPolityce.

Дуда також підкреслив, що зараз у інфопросторі з’являється багато теорій щодо інциденту, переважна більшість яких, абсолютна неправда.

"Швидше за все, це був нещасний випадок. Йде масований напад Росії на Україну, жорстокий. Росія відповідальна за цю війну і Росія відповідальна за всі нещастя, які є результатом цієї війни. В останні дні прийшло і до нас нещастя - дві наші польські родини втратили своїх близьких у Пшеводові", - повідомив президент.

"Жодна країна світу не має системи оборони, яка б захищала всю територію цієї країни, особливо на такій невеликій відстані від кордону, якщо немає стратегічних, критичних об’єктів, які спеціально охороняються", - додав він.

Президент Польщі додав, що ракета була спрямована по території країні ненавмисно. За його словами, вона впала через збій певних внутрішніх механізмів, які мали б знешкодити її.

Читайте також: Тривожний сигнал: що робити Україні після падіння ракети в Польщі

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запевнив, що українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі. Президент додав, що вдячний світу за підтримку України із системами ППО. Він також зазначив, що це не перший випадок, коли частини російської ракети падають на територію іншої країни.