UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штам коронавірусу «Дельта» виявили майже в ста країнах

Новий штам коронавірусу «Дельта» небезпечний і продовжує розвиватися

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що новий небезпечний штам коронавірусу «Дельта» був виявлений вже в 98 країнах світу. Про це повідомляється на сайті ООН.

«Штам «Дельта» був виявлений як мінімум в 98 країнах і швидко поширюється», - сказав Гебрейесус.

За його словами, новий штам коронавірусу «Дельта» небезпечний і продовжує розвиватися, видозмінюватися. Саме тому це вимагає «постійної оцінки і ретельного коригування заходів громадської охорони здоров'я».

Під час запитань журналістів технічний керівник ВООЗ з реагування на COVID-19 д-р Марія Ван Керхе нагадала, що вірус еволюціонував з моменту своєї першої появи.

«Це те, що роблять віруси. В даний час ми відстежуємо чотири викликають занепокоєння варіанти: Alpha, Beta, Gama і Delta. Вони будуть продовжувати розвиватися: буде більше мутацій, буде виявлятися більше варіантів, і деякі з них будуть викликати побоювання», - передбачила вона.

Доктор Ван Керхе сказала, що існують «суб-лінії» варіанту Дельта, які в даний час відстежують експерти, і закликав країни розширити свої зусилля з секвенування генома.

Читайте також: Україна змінила правила в'їзду для подорожуючих з Росії, Індії, Британії та Португалії

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України використовує літній період затишшя для підготовки опорних лікарень і забезпечення централізованим киснем до нової хвилі коронавірусу.