UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб Світлани Тіхановском почав формувати раду з передачі влади в Білорусі

У штабі головної опоненткі Олександру Лукашенко повідомили, що приймаються заявки від потенційних членів

Штаб Світлани Тіхановском приступив до формування координаційної ради для передачі влади в країні. Не всі бажаючі увійдуть в його основний склад, але "все зможуть ділитися ідеями", повідомила прес-служба штабу на своїй сторінці в одній із російських соцмереж.

"Ми починаємо формування координаційної ради. Це розширена робоча група найбільш шанованих членів суспільства, яка повинна обговорити і виробити безпечні і стабільні механізми для забезпечення трансферу влади", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні також викладені основні критерії для прийняття до складу координаційної ради:

- повага в суспільстві, довіру соціальної групи;
- громадянин Білорусі, може очно брати участь в раді;
- вважає, що вибори пройшли з порушеннями, що це призвело до насильства і вимагає "реакції суспільства для організації трансферу влади";
- готовий ділитися ідеями для змін на краще, конструктивно обговорювати пропозиції і поважати думку інших членів ради.

Євросоюз, США, НАТО і Рада Європи констатували, що вибори в Білорусі не були ні прозорими, ні демократичними, і закликали офіційний Мінськ поважати права і свободи громадян. Олександра Лукашенко привітали з перемогою тільки лідери РФ, Китаю, Молдови та Вірменії.

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін» для ZN.UA.