UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц: Більш жорстка реакція на анексію Криму була б правильною

На думку канцлера, в такому випадку ідея знову розпочати атаку на Україну могла б не так міцно засісти в голові Путіна.   

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що правильною була б більш жорстка реакція на анексію Росією Криму у 2014 році, повідомляє Bild.

«Я хочу дуже чітко сказати, що, напевно, було б правильно, принаймні в ретроспективі, більш жорстко відреагувати на анексію Криму», — сказав політик на конференції в Берліні.

На його думку, в такому випадку ідея знову розпочати подібну атаку на Україну могла б не так міцно засісти в голові російського президента Владіміра Путіна.

Нагадаємо, міжнародне співтовариство запровадило санкції проти РФ після анексії Криму в 2014 році. Проте Німеччина не розривала економічних і дипломатичних відносин з Москвою.

Читайте також: У Німеччині вигадали нову причину, аби аргументувати непостачання Україні танків

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц від самого початку російського вторгнення в Україну активно блокує поставку в Україну  танків Leopards та навіть БМП Marders, які виробник за власний кошт реконструював для передачі Києву.

Зокрема нещодавно глава Міноборони ФРН Крістін Ламбрехт вкотре заявила, що країна не постачатиме Україні танки Leopard, бо цього не роблять інші держави.