UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шойгу приїхав в Іран, щоб домовитися про постачання нових партій зброї – ЦПД

Перед цим Шойгу відвідав Північну Корею та Сирію.

Секретар ради безпеки РФ Сєргєй Шойгу у вівторок, 17 вересня, вдруге за два місяці здійснив візит в Іран. Під час візиту він, ймовірно, буде домовлятися про постачання нової партії зброї, повідомляє Центр протидії дезінформації.

В ЦПД нагадали, перед цим Шойгу відвідав Північну Корею та Сирію. 

“Така дипломатична активність може свідчити про те, що Росія шукає шляхи для отримання нової зброї від союзників”, – зауважили в Центрі протидії дезінформації.

Цей візит відбувається на тлі повідомлень, що Іран передав армії РФ близько 200 балістичних ракет. В обмін на це країна прагне отримати російські літаки Су-35, або ж розширити співпрацю щодо створення ядерної зброї.

Читайте також: США та Британія побоюються передачі Ірану російських ядерних технологій

Нагадаємо, що згідно з даними WSJ та CNN, Іран вже передав РФ партію балістичних ракет. Експерти стверджують, що мова йде про сотні ракет Ababil та Fath-360. Вони можуть бити на відстань до 86 та 120 км відповідно.

Крім того, один з членів парламенту Ірану підтвердив, що його країна відправляє балістичні ракети російським військам, які воюють в Україні, в обмін на соєві боби й пшеницю. Він вважає, що Іран має право надавати ракети Росії у відповідь на військову допомогу Україні з боку НАТО і Європи.

Минулого тижня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія упродовж кількох тижнів використає нові ракети з максимальною дальністю 120 км. 

Для того, щоб Іран повною мірою відчув наслідки поставок своїх балістичних ракет Росії, Україна та її партнери мають виступити єдиним фронтом. Але чи готовий до таких  дій Ізраїль? Арабські країни? Захід? «Чим відповість Україна на поставки Іраном ракет Путіну», читайте в статті Володимира Кравченка, а також про поставки далекобійних ракет більш детально в матеріалі «Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії».