UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще четверо ізраїльських заручників загинули в полоні в Газі

Про це повідомили ізраїльські військові.

Ізраїльські військові заявляють про загибель у полоні ще чотирьох викрадених ХАМАС 7 жовтня ізраїльських заручників, пише Reuters. Їхні тіла утримуються ісламістським угрупованням.

Військові верифікували чотирьох чоловіків: Хаїма Пері, Йорама Мецгера, Амірама Купера та Надава Поплвелла –  усі вони були зняті живими на опублікованому раніше ХАМАС відео із заручниками.

Військовий речник контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що нові дані розвідки підтвердили їхню смерть. Минулого місяця ХАМАС опублікував відео Попплвелла і заявив, що він помер від отриманих під час ізраїльського авіаудару поранень.

«За нашими оцінками, четверо з них були вбиті разом у районі Гази Хан-Юніс кілька місяців тому, коли їх утримували терористи ХАМАС, у той час, коли сили ЦАХАЛу діяли в цьому районі», — сказав Хагарі в коментарях. 

Він додав, що ізраїльські військові вивчають обставини їх загибелі та найближчим часом нададуть інформацію спершу їхнім сім'ям, а потім і громадськості.

Читайте також: Байден надав план перемир'я у Газі: як відреагував Ізраїль та бойовики ХАМАС

За даними Ізраїлю, із понад 250 викрадених 7 жовтня людей близько 120 залишаються в Газі. Багатьох ізраїльська влада оголосила мертвими.

Пері  під час атаки ХАМАС був у своєму будинку в кібуці Нір Оз. Він намагався дати відсіч озброєним нападникам, ховаючи дружину за диваном, як пізніше розповів Reuters його син. Зрештою він здався, щоб врятувати свою дружину, яка залишилася схованою.

Купер і Мецгер, також з Нір Оз, були захоплені разом зі своїми дружинами, їх обох повернули до Ізраїлю під час короткого листопадового перемир'я. Ще один полонений – Попплвелл – був захоплений разом із матір’ю в її домі в кібуці Нірім. Під час нападу загинув його брат. Його мати була звільнена під час листопадового перемир'я.

Сьогодні ж прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на засіданні кабінету міністрів безпеки вперше публічно відреагував на пропозицію президента США Джо Байдена припинити вогонь у Секторі Гази. Він заявив, що ізраїльтяни можуть лише призупинити війну на 42 дні з метою повернення заручників.