UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенатор-республіканець Хоулі пригрозив не затверджувати призначення на високі посади в Держдепі і Пентагоні

Блокувати затвердження кандидатів він має намір поки у відставку не подадуть Остін, Блінкен і Салліван

Впливовий сенатор-республіканець Джош Хоулі оголосив про свій своєрідний протест. Він буде блокувати процедуру затвердження чиновників на високі посади в Держдепартаменті США і в Пентагоні. Таким чином він висловлює своє обурення діям американської адміністрації в Афганістані. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я не буду погоджуватися на затвердження кого б то не було на посаді в міністерстві оборони та Держдепі до тих пір, поки глава Пентагону Остін, глава Держдепу Блінкен і Джейк Салліван (радник президента США з нацбезпеки — ред.) не подадуть у відставку», — заявив він під час виступу в сенаті.

Хоулі є потенційним претендентом на пост президента США у 2024 році.

Сенатор уточнив, що наполягає на звільненні цього списку осіб, оскільки саме вони, на його думку, не змогли ефективно організувати виведення військ і евакуацію цивільних осіб з Афганістану.

Не залишився без критики й президент США Джо Байден. Сенатор порадив і йому піти з поста.

Сенат США відповідає за затвердження людей на керівні посади в американських міністерствах. Хоулі не здатний самостійно повністю блокувати цей процес. Однак, використовуючи різні механізми роботи сенату, він цілком може значно уповільнити таку роботу.

Читайте також: За пару років «Аль-Каїда» може настільки зміцнитися в Афганістані, що знову стане загрозою для США — спецслужби

Як повідомлялося, раніше республіканець Тед Круз заявив, що блокуватиме затвердження призначень в Держдеп і міністерство фінансів до тих пір, поки адміністрація Байдена не прийме жорсткі санкції проти газопроводу «Північний потік 2».

За один тільки серпень Круз став на заваді утвердженню декількох десятків держслужбовців на високі посади. У понеділок, 14 вересня, він як виняток не став заперечувати проти затвердження трьох осіб на посади помічника держсекретаря.