UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саудівська Аравія вимагає від Росії припинити бомбити сирійську опозицію

Росія бомбить міста, де немає бойовиків "Ісламської держави". Повітряні удари вже призвели до жертв серед мирного населення.

Саудівська Аравія вимагає від Росії припинити повітряні нальоти в Сирії, заявив дипломат Абдалла аль-Муаллімі, зазначивши, що бойовиків ІДІЛ немає в атакованих районах, повідомляє Reuters.

"Делегація моєї країни висловлює глибоку стурбованість з приводу військових операцій, які російські війська провели в містах Хомс і Хама, де немає сил ІДІЛ. Ці удари вже призвели до безневинних жертв. Ми вимагаємо припинити атаки і не повторювати їх", - сказав дипломат в Організації об'єднаних націй в Нью-Йорку.

При цьому він зазначив, що держави, які нещодавно заявили про приєднання до боротьби проти тероризму ІДІЛ, "не можуть це робити одночасно з підтримкою терористичного режиму в Сирії".

30 вересня Росія офіційно заявила, що завдала авіаударів в Сирії, після того, як верхня палата російського парламенту дала президенту РФ Володимиру Путіну дозвіл використовувати збройні сили по всьому світу.

Глава Пентагону Ештон Картер заявив, що російська авіація, "можливо", завдає удари в Сирії не по бойовиках терористичної організації ІД. Також він вважає, що втручання РФ може тільки ще більше розпалити військовий конфлікт в Сирії.

Як писало видання The Wall Street Journal, Росія завдала авіаудари в Сирії не по бойовиках ІДІЛ, а повстанцям, що воюють проти режиму Башара Асада, яких підтримує ЦРУ і спецслужби інших країн-союзниць США.