UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сальвадор ввів заборону на виступ тварин у цирку

Для знайомства зі світом дикої природи існують інші, менш жорстокі способи, в тому числі природні парки і зоопарки, вирішили депутати Сальвадора.

Парламент Сальвадора ухвалив рішення про заборону використання тварин на арені цирку та в інших публічних виставах, повідомляють латиноамериканські ЗМІ.

На думку депутатів, для знайомства зі світом дикої природи існують інші, менш жорстокі способи, в тому числі природні парки і зоопарки. При цьому вони повинні відповідати всім необхідним нормам, які не допускають жорстокого поводження з тваринами.

З ініціативою розгляду даного питання в парламент звернулися представники низки громадських організацій центральноамериканської країни. Тим же рішенням парламент серйозно обмежив можливості з перевезення диких тварин по території країни, в результаті чого часто представники фауни гинули.

Раніше аналогічну заборону було введено в Болівії, Бразилії, Перу, Парагваї і Колумбії. Її також пояснювали турботою про тварин, з якими часто дуже погано поводилися в ході різних розважальних заходів. !zn

Читайте також:

Київський зоопарк майже вдвічі підвищив ціни на квитки

В Новосибірському зоопарку з'явилися лилигрята

Вчені передбачили відродження мамонтів через 30-50 років

В Сочі до Олімпіади знищать бездомних тварин: оголошено конкурс по "утилізації" 2028 кішок і собак