UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський націоналіст Горячев отримав довічний термін

Один з лідерів угруповання БОРН Ілля Горячев відправиться за грати до кінця життя. За словами свідків, він планував гучні вбивства, щоб чинити тиск на владу.

Російський націоналіст Ілля Горячев засуджений до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму. Суддя Мосміськсуду Павло Мелехин визнав його винним у створенні Бойової організації російських націоналістів (БОРН).

На рахунку засудженого п'ять вбивств: вбивство адвоката Станіслава Маркелова, антифашистів Федора Філатова та Іллі Джапарідзе, розправа над учасником угруповання "Чорні яструби" Расулом Халіловим і вбивство громадянина Таджикистану Салохитдіна Азізова, якому відрізали голову.

Під час оголошення вироку Горячеву стало погано, і він впав у клітці для підсудних. Судовим приставам довелося відкрити скляний акваріум, де він перебував, і посадити його на лавку.

Вирок суду був досить коротким і не став ні для кого несподіванкою. Півтори тижні тому, 14 липня, колегія присяжних засідателів одноголосно визнала Горячева винним за всіма пунктами. Присяжні також визнали, що він не заслуговує поблажливості.