UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія збирається поставити на озброєння дирижаблі – Newsweek

Апарати будуть оснащені радарами для виявлення ворожих ракет.

Росія збирається взяти на озброєння дирижаблі, які стануть частиною її нової системи повітряної оборони. Про це оголосили в компанії KRET, яка займається радиотехнічними розробками для Збройних сил РФ.

Як повідомляє Newsweek, виконавчий директор компанії Володимир Михеєв пояснив, що на борту військових дирижаблів будуть спеціальні радари. За його словами, це дозволить ефективніше патрулювати повітряний простір і виявляти ворожі ракети, ніж з наземних позицій.

Російська компанія зараз працює над розробкою радарів для дирижаблів і тісно співпрацює з авіаційними виробниками в Росії, які й повинні почати будувати самі повітряні судна такого типу.

На офіційному сайті KRET повідомляють, що перший розвідувальний дирижабль на озброєнні Збройних сил РФ з'явиться в 2018 році і буде називатися "Атлант". Хоча в повідомленні немає жодної згадки про те, скільки російська армія взагалі замовила чи збирається замовити таких суден.

Незважаючи на стагнацію російської економіки, Росія нарощує військовий потенціал. Уряд скоротив більшість статей видатків бюджету на 10%, однак оборона стала винятком.

Міністерство оборони РФ раніше заявляло про заплановану на 2015 рік беспрецендентну кількість військових навчань - близько чотирьох тисяч. А у Пентагоні зазначають, що РФ і КНР намагаються "змагатися" з США у військовій сфері, розробляючи власну сучасне озброєння.

Також президент Росії Володимир Путін оголосив про прийом на озброєння нових 40 міжконтинентальних балістичних ракет, здатних нести бойовий заряд. Ці його обіцянки сприйняли на Заході як небезпечне "брацання" зброєю. Видання Newsweek писало, що Путін розглядає ядерну зброю як інструмент примусу. У нього більше немає нічого, що можна було б протипоставити і чим можна було б пригрозити Заходу. Тому він нагадує про російський ядерний арсенал, про який ніхто ніколи не забував.

У свою чергу, в НАТО пообіцяли відповісти на ядерну активність Росії. При цьому Столтенберг заявив, що плани президента Росії Володимира Путіна передати армії 40 нових ракет з ядерними боєголовками – це не що інше, як необґрунтоване і небезпечне "брязкання" ядерною зброєю. 15 червня, в Литві підтвердили розміщення важкого озброєння США в країнах Балтії та Східної Європи.

В цей же час, британський міністр оборони помітив нову "гонку озброєнь" між НАТО і РФ.